top of page
1.png

Proces produkcji

 

W trosce o zdrowie naszych zwierząt

Group 6.png

Dlaczego 77?

Nazwa 77 jest zainspirowana jednym z naszych sposobów produkcji suchej karmy. Unikatowa technologia zapewnia możliwość gotowania składników w temperaturze około 77 stopni Celsjusza przez 48 godzin. Dzięki delikatnej obróbce termicznej białka nie są poddane procesowi denaturacji - zniszczeniu struktury przestrzennej. Dlatego nasze karmy zawierają około 70% świeżego mięsa, które jest lekkostrawne oraz pełne naturalnych witamin i minerałów.

Przyrządzane po królewsku w 77°C

Pierwszym etapem procesu produkcji jest dokładne wymieszanie mięsa wraz z dodatkami, a następnie do środka zostaje wtłoczona równomiernie para. Składniki gotują się delikatnie w temperaturze 77°C przez 46 godzin.Tak przygotowana karma wkrótce potem zostaje poddana 2-etapowym suszeniu. Ostatecznie powstają chrupki w formie krokietów, które zapewniają pełnowartościowy posiłek Państwa pupilom.

Dostępne smaki: Friedrich II z wieprzowiną; Henry VIII z kaczką; Edward VII z indykiem; Louis XIV z jagnięciną; Arthur I z jeleniem i łososiem; Edward VII z wołowiną Angus; diaeta Philip IV z łososiem; Philip IV z pstrągiem; Napoleon I z koniną; Junior Edward VII z indykiem, Junior Edward VII z indykiem i Wieprzowiną; Junior Philip IV z łososiem 

Karma produkowana w UK.

 
22.png

Przyrządzane po królewsku w 125°C

Pierwszą fazą procesu produkcji jest drobne siekanie i mieszanie składników. Następnie z tak przygotowanej masy formowane są kulki, które zostają poddane suszeniu ciepłym powietrzem w temperaturze 125°C. Podczas wypiekania mięso w karmie nabiera głębokiego, wyrazistego smaku i kaloryczności. Karma występuje w formie ciasteczek, które zapewnią prawdzie królewskie doznania Państwa pupilom.

Dostępne smaki: Constantine XI z kangurem; Alexander ze strusiem; Ivan IV z Dzikiem; Junior Henry VIII z Kaczką, Junior Arthur z Jeleniem.

Karma produkowana w UE

12345_edited.jpg
AdobeStock_682149248.jpeg

Królewskie karmy mokre

 

W pierwszej kolejności surowe mięso jest myte w kąpieli lodowej, a następnie mieszane z warzywami i owocami. Tak przygotowana kompozycja trafia do puszki, która następnie poddawana jest procesowi delikatnego gotowania na parze w 118°C. Ta kulinarna technika eliminuje potrzebę dodawania chemicznych konserwantów,  neutralizuje drobnoustroje przy jednoczesnym zachowaniu walorów smakowych produktu i jego wartości odżywczych.

Karma produkowana w UE

пушки мокап 01.png
AdobeStock_682149248.jpeg
77petfood_76589_small_shrimps_on_the_big_plate_in_style_9b6b5557-f188-4d4d-8d7b-27946be372

Przysmaki boskich psów

 

Proces produkcji rozpoczyna się od siekania mięsa pozbawionego tłuszczu, chrząstek i kości. Następnie mieszane jeżeli przysmak jest wzbogacony dodatkiem na przykład jabłkiem. Z tak przygotowanej masy formowane są paski, które poddawane są suszeniu w temperaturze od 40 do 77 °C przez 24h. W ten sposób powstają przysmaki bez zbędnych wzmacniaczy smaku i aromatów.

Produkowane w UE

AdobeStock_682149248.jpeg

Niespotykane mięsa

 

Oprócz rewolucyjnego sposobu przygotowania naszych karm oferujemy Państwu unikatowe smaki, które sprostają specyficznym wymaganiom czworonogów. 

Karma ze strusia jest alternatywą dla tradycyjnego drobiu świetnie wesprze psa w trakcie rekonwalescencji. Konina sprawdzi się dla miłośników czerwonych mięs wyróżniając się niską zawartością tłuszczu. Natomiast mięso z kangura jest wysoce niealergizujące oraz bogate w cenne białko.

77petfood_76589_landscape_with_a_herd_of_kangaroos_and_an_ostri_6d5b5013-224a-40fe-b197-99
AdobeStock_682149248.jpeg
Монтажная область 1-20_edited.jpg

Monobiałkowa receptura

 

Naszym nadrzędnym celem jest dostarczenie zdrowej i pełnowartościowej karmy dla każdego pupila. Dlatego opracowaliśmy z dietetykami formuły zawierające jedno białko zwierzęce, w przeciwieństwie do tradycyjnych karm skomponowanych z różnych gatunków mięs. Pokarm monobiałkowy sprawdzi się przy stosowaniu diety eliminacyjnej, która pozwoli na szybkie rozpoznanie alergizującego składnika.

AdobeStock_682149248.jpeg

Źródła i bardziej szczegółowe informacje

 
77petfood_76589_recipe_book_open_on_the_
bottom of page