Królewskie karmy dla szczeniąt
Królewskie karmy dla szczeniąt
Królewskie karmy dla szczeniąt
Ze względu na dużą ilość zamówień, mogą nastąpić opóźnienia w wysyłce.
Proces produkcji
W trosce o zdrowie naszych zwierząt
Dlaczego 77?
Nazwa 77 jest zainspirowana jednym z naszych sposobów produkcji suchej karmy. Unikatowa technologia zapewnia możliwość gotowania składników w temperaturze około 77 stopni Celsjusza przez 48 godzin. Dzięki delikatnej obróbce termicznej białka nie są poddane procesowi denaturacji - zniszczeniu struktury przestrzennej. Dlatego nasze karmy zawierają około 70% świeżego mięsa, które jest lekkostrawne oraz pełne naturalnych witamin i minerałów.
Przyrządzane po królewsku w 77°C
Pierwszym etapem procesu produkcji jest dokładne wymieszanie mięsa wraz z dodatkami, a następnie do środka zostaje wtłoczona równomiernie para. Składniki gotują się delikatnie w temperaturze 77°C przez 46 godzin.Tak przygotowana karma wkrótce potem zostaje poddana 2-etapowym suszeniu. Ostatecznie powstają chrupki w formie krokietów, które zapewniają pełnowartościowy posiłek Państwa pupilom.
Dostępne smaki: Friedrich II z wieprzowiną; Henry VIII z kaczką; Edward VII z indykiem; Louis XIV z jagnięciną; Arthur I z jeleniem i łososiem; Edward VII z wołowiną Angus; diaeta Philip IV z łososiem; Philip IV z pstrągiem; Napoleon I z koniną; Junior Edward VII z indykiem, Junior Edward VII z indykiem i Wieprzowiną; Junior Philip IV z łososiem
Karma produkowana w UK.
Przyrządzane po królewsku w 125°C
Pierwszą fazą procesu produkcji jest drobne siekanie i mieszanie składników. Następnie z tak przygotowanej masy formowane są kulki, które zostają poddane suszeniu ciepłym powietrzem w temperaturze 125°C. Podczas wypiekania mięso w karmie nabiera głębokiego, wyrazistego smaku i kaloryczności. Karma występuje w formie ciasteczek, które zapewnią prawdzie królewskie doznania Państwa pupilom.
Dostępne smaki: Constantine XI z kangurem; Alexander ze strusiem; Ivan IV z Dzikiem; Junior Henry VIII z Kaczką, Junior Arthur z Jeleniem.
Karma produkowana w UE
Królewskie karmy mokre
W pierwszej kolejności surowe mięso jest myte w kąpieli lodowej, a następnie mieszane z warzywami i owocami. Tak przygotowana kompozycja trafia do puszki, która następnie poddawana jest procesowi delikatnego gotowania na parze w 118°C. Ta kulinarna technika eliminuje potrzebę dodawania chemicznych konserwantów, neutralizuje drobnoustroje przy jednoczesnym zachowaniu walorów smakowych produktu i jego wartości odżywczych.
Karma produkowana w UE
Przysmaki boskich psów
Proces produkcji rozpoczyna się od siekania mięsa pozbawionego tłuszczu, chrząstek i kości. Następnie mieszane jeżeli przysmak jest wzbogacony dodatkiem na przykład jabłkiem. Z tak przygotowanej masy formowane są paski, które poddawane są suszeniu w temperaturze od 40 do 77 °C przez 24h. W ten sposób powstają przysmaki bez zbędnych wzmacniaczy smaku i aromatów.
Produkowane w UE
Niespotykane mięsa
Oprócz rewolucyjnego sposobu przygotowania naszych karm oferujemy Państwu unikatowe smaki, które sprostają specyficznym wymaganiom czworonogów.
Karma ze strusia jest alternatywą dla tradycyjnego drobiu świetnie wesprze psa w trakcie rekonwalescencji. Konina sprawdzi się dla miłośników czerwonych mięs wyróżniając się niską zawartością tłuszczu. Natomiast mięso z kangura jest wysoce niealergizujące oraz bogate w cenne białko.
Monobiałkowa receptura
Naszym nadrzędnym celem jest dostarczenie zdrowej i pełnowartościowej karmy dla każdego pupila. Dlatego opracowaliśmy z dietetykami formuły zawierające jedno białko zwierzęce, w przeciwieństwie do tradycyjnych karm skomponowanych z różnych gatunków mięs. Pokarm monobiałkowy sprawdzi się przy stosowaniu diety eliminacyjnej, która pozwoli na szybkie rozpoznanie alergizującego składnika.